top of page

Probeer verrassende en betaalbare gerechten bij Spijslokaal Pernikkel in Groningen

  • Foto van schrijver: Judith de Ruiter
    Judith de Ruiter
  • 3 sep 2016
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 24 nov 2021

Vanaf september 2014 kun je lekker, duurzaam en gezond eten bij Spijslokaal Pernikkel. De naam is geïnspireerd op het Vlaamse woord pernikkelen dat ‘een onweerstaanbare drang hebben naar’ betekent.

ree

Op de menukaart

Bij Pernikkel kun je terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Ze proberen zoveel mogelijk zelf te maken en alleen te werken met onbewerkte producten. De kleine menukaart wisselt wekelijks. Er staan altijd vegetarische en veganistische keuzes op. Voorbeelden van gerechten die Pernikkel serveert:

  • broodje met stevige tonijnmayonaise, fricandeau, pickle jelly en kappertjes.

  • gebakken aardappelcakes met kastanje champignons, geserveerd met kruidenyoghurt en een salade van kervel en wilde spinazie.

  • runderburger met gesmolten roodschimmelkaas, in port gesmoorde ui en baconsnippers.

  • Zoete aardappelburger met harissamayonaise en frisse salsa

ree

Sfeervol interieur

De eigenaren verbouwden het pand zelf tot een gezellige huiskamer met vintage meubels en groene planten. Ook van buiten ziet het pand er met de grijze tegeltjes, houten kozijnen en grote ramen leuk uit. ’s Zomers kun je buiten eten op het terras voor het pand.


Locatie en meer info

Aweg 2, Groningen www.pernikkel.nl

Tip voor slapen: studio Lutje


Opmerkingen


  • White Instagram Icon

© 2025 Favoriete plekken

bottom of page